Itališkas paplotėlis (fokačia) su mineraliniu vandeniu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališkas paplotėlis (fokačia) su mineraliniu vandeniu


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
300 ml gazuoto mineralinio vandens,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
10 g šviežių mielių (arba 3-4 g sausų mielių),
truputis rozmarinų,
truputis stambios kristalinės druskos.


GAMINIMAS:

Mieles išmaišykite nedideliame kiekyje kambario temperatūros mineralinio vandens, įberkite cukrų ir 2 šaukštus miltų. Gerai išmaišykite ir palikite 15 min. Tada į mieles supilkite likusį vandenį ir maišydami dalimis berkite persijotus miltus, kol tešla taps minkšta ir elastinga.

Suberkite druską ir supilkite aliejų. 10 min. kruopščiai minkykite tešlą, sudėkite ją į riebalais pateptą indą, uždenkite ir šiltai laikykite 1 val. Tada padalinkite tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriaus. suformuokite po paplotėlį.

Pabarstykite trupučiu miltų, uždenkite ir kildinkite dar 1 val. Orkaitę ir skardą įkaitinkite iki 230 laipsnių temperatūros. Paplotėliuose pirštais įspauskite nedideles duobutes, paplotėlius patepkite aliejaus ir vandens mišiniu, pabarstykite druskos kristalais ir rozmarinu.

Paplotėlius kartu su kepimo popieriumi atsargiai dėkite ant karštos skardos ir kepkite apie 15 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668