500 g miltų,
300 ml gazuoto mineralinio vandens,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
10 g šviežių mielių (arba 3-4 g sausų mielių),
truputis rozmarinų,
truputis stambios kristalinės druskos.
GAMINIMAS:
Mieles išmaišykite nedideliame kiekyje kambario temperatūros mineralinio vandens, įberkite cukrų ir 2 šaukštus miltų. Gerai išmaišykite ir palikite 15 min. Tada į mieles supilkite likusį vandenį ir maišydami dalimis berkite persijotus miltus, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
Suberkite druską ir supilkite aliejų. 10 min. kruopščiai minkykite tešlą, sudėkite ją į riebalais pateptą indą, uždenkite ir šiltai laikykite 1 val. Tada padalinkite tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriaus. suformuokite po paplotėlį.
Pabarstykite trupučiu miltų, uždenkite ir kildinkite dar 1 val. Orkaitę ir skardą įkaitinkite iki 230 laipsnių temperatūros. Paplotėliuose pirštais įspauskite nedideles duobutes, paplotėlius patepkite aliejaus ir vandens mišiniu, pabarstykite druskos kristalais ir rozmarinu.
Paplotėlius kartu su kepimo popieriumi atsargiai dėkite ant karštos skardos ir kepkite apie 15 minučių.