100 g miltų,
100 g grikių miltų,
2 šaukštelių sausų mielių,
100 ml pieno,
3 šaukštų grietinės,
1 kiaušinio,
15 g sviesto,
druskos,
aliejaus kepti,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
400 g marinuotų grybų.
GAMINIMAS:
Iškepkite blynus. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, mieles. Kitame inde sumaišykite pieną, vandenį, grietinę ir atskirtą kiaušinio trynį. Visa tai palengva pildami į miltus maišykite, o supylus 2-3 min. maišykite nesustodami, kol masė bus vientisa.
Tešlą pridenkite ir padėkite šiltoje vietoje 30 min., po to įdėkite sviestą ir dar palikite 15 min. Kiaušinio baltymą su kepimo milteliais išplakite iki standžių putų, sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jo pilkite po nedaug ir kepkite blynus iš abiejų pusių iki gražios aukso spalvos. Patiekite su marinuotais grybais.