2 šakelių gelsvės,
6 šakelių petražolių,
4 laurų lapų,
1 skiltelės česnako,
2 laiškinių svogūnų,
1 svogūno,
6 kadagio uogų,
12 juodųjų pipirų grūdelių,
nedidelio gabalėlio apelsino žievelės,
750 ml raudonojo vyno.
GAMINIMAS:
Česnaką nulupkite ir sugrūskite, laurų lapus patrinkite, sulaužykite ir dėkite į puodą kartu su visomis smulkintomis žolelėmis ir svogūnu, suberkite kadagio uogas, pipirus, įmeskite apelsino žievelę, supilkite vyną ir 250 ml vandens.
Ant stiprios ugnies užvirinkite, o kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite, kol neliks alkoholio skonio. Nukaiskite ir palikite atvėsti. Į dubenį dėkite mėsą, užpilkite atšalusiu marinatu ir palaikykite mažiausiai 4 valandas. Jei mėsą marinuosite per naktį, ji bus minkštesnė ir kvapnesnė.
Būtų gerai, kad bent kartą mėsą apverstumėte. Prieš kepdami mėsą nusausinkite. Marinatą perkoškite ir juo galite apšlakstyti kepamą mėsą arba jį panaudoti padažui. Tinka marinuoti kietesnę mėsą. Tokiame kiekyje marinato galite marinuoti 1,5 kg mėsos.