(1 porc. - 368 kcal)
1 kg melionų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštų smulkiai sukapotų mėtų lapelių,
žiupsnelio druskos,
200 g grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
saujos šviežių bazilikų lapelių,
150 ml šampano.
GAMINIMAS:
Melioną supjaustykite kubeliais, sudėkite į elektrinio trintuvo indą. Supilkite citrinos sultis, sukrėskite tarkuotas citrinų žieveles ir viską sutrinkite. Sudėkite kapotus mėtų lapelius, pasūdykite ir dar šiek tiek patrinkite. Supilkite į dubenį, uždenkite ir dėkite 30 min. į šaldytuvą.
Bazilikų kremas: grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo. Sudėkite bazilikų lapelius ir plakite, kol gausis vienalytė masė. Į melionų sriubą įmaišykite šampaną, tada išpilstykite į dubenėlius arba taures. Papuoškite bazilikų kremu.