Melionų sriuba su bazilikų kremu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Melionų sriuba su bazilikų kremu


INGREDIENTAI:

(1 porc. - 368 kcal)
1 kg melionų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštų smulkiai sukapotų mėtų lapelių,
žiupsnelio druskos,
200 g grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
saujos šviežių bazilikų lapelių,
150 ml šampano.


GAMINIMAS:

Melioną supjaustykite kubeliais, sudėkite į elektrinio trintuvo indą. Supilkite citrinos sultis, sukrėskite tarkuotas citrinų žieveles ir viską sutrinkite. Sudėkite kapotus mėtų lapelius, pasūdykite ir dar šiek tiek patrinkite. Supilkite į dubenį, uždenkite ir dėkite 30 min. į šaldytuvą.

Bazilikų kremas: grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo. Sudėkite bazilikų lapelius ir plakite, kol gausis vienalytė masė. Į melionų sriubą įmaišykite šampaną, tada išpilstykite į dubenėlius arba taures. Papuoškite bazilikų kremu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668