(8 porcijos)
750 ml pieno,
4 kiaušinių,
30 g sviesto,
150 g miltų,
2 šaukštų cukraus.
Pirmam į d a r u i:
5 šaukštų aguonų,
2 šaukštų cukraus,
4 šaukštų pieno,
10 g sviesto.
Antram į d a r u i:
200 g varškės,
2 šaukštų cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus.
Trečiam į d a r u i:
250 g vyšnių (jei jos šaldytos, tai atitirpinkite).
GAMINIMAS:
Tešla: atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius su cukrumi gerai ištrinkite (kad cukrus trinant nebegirgždėtų), supilkite ištirpintą sviestą, pieną, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus iki nestandžių putų, supilkite į tešlą ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
Iš visos tešlos iškepkite lietinius. Pirmas įdaras: švarias sausas aguonas sumalkite (galima malti kavamale), sumaišykite su pienu, sviestu, cukrumi ir dėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite, nukaiskite ir ataušinkite. Antras įdaras: varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Trečias įdaras-uogas nuvarvinkite, nusausinkite. Suformuokite storulį blynelį:tam reikės 2,5 lietinio.
Dėkite du lietinius vieną ant kito, viršuje uždėkite pusę lietinio. Ant pusės lietinio eilute uždėkite uogų ir susukite tūtele. Po ja esančio lietinio vienoje pusėje dėkite varškės įdaro, kitoje-aguonų įdaro ir susukite link lietinio centro dvi tūteles. Gautas tris tūteles susukite į apačioje esantį lietinį. Tokiu principu įdarykite visus lietinius. Juos perpjaukite, pabarstykite miltiniu cukrumi ir patiekite.