1 stiklinės pieno,
1 šaukšto šviežių mielių,
1 kiaušinio,
50 g tirpinto sviesto,
1 stiklinės žirnių miltų,
300 g šoninės,
2 šaukštų kvietinių miltų,
1 svogūno,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pusę stiklinės šilto pieno sumaišykite su mielėmis ir žiupsneliu cukraus. Pastatykite šiltai, kad pakiltų. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, sviestą, suberkite žirnių miltus ir kvietinius miltus, išmaišykite ir kildinkite tešlą šiltoje vietoje.
Kai pakils, iškepkite blynus. Padažui kubeliais supjaustykite šoninę, susmulkinkite svogūną ir pakepkite. Karštą padažą supilkite ant blynų ir patiekite. Padažą galima paskaninti grietine.