(3 porcijos)
250 g varškės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
3 šaukštų miltų,
2 nedidelių bananų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus kepti.
P u o š t i:
1 didelės slyvos ir
žiupsnelio miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sumalkite nuluptus bananus į tyrę, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, suberkite cukrų, miltus, sumaišykite su kepimo milteliais. Gautą mišinį išmaišykite iki vienalytės masės-tešla turi būti grietinės tirštumo.
Jei tešla per skysta, įberkite dar miltų. Sklindžius iškepkite iš abiejų pusių keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Juos galite persukti, kad dekoratyviau atrodytų, papuošti slyvos griežinėliais, pabarstyti miltiniu cukrumi. Varškės ir bananų sklindžiai iškepa labai gerai, todėl reikia būti atidiems, kad nesusviltų.