T e š l a i:
žr. receptą "Saldūs arabiški blyneliai su vaniliniu pudingu".
Į d a r u i:
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės grietinėlės,
1/4 stiklinės krakmolo,
3 šaukštų cukraus,
1 šaukšto apelsinų arba rožių vandens (galima ir paprasto vandens),
3-4 riekelių baltos duonos be plutos,
maltų riešutų papuošimui.
GAMINIMAS:
Tešlą paruoškite ir blynelius kepkite taip, kaip aprašyta pirmajame recepte. Įdaras: jį geriausia būtų paruošti iš anksto, nes kremas turi gerai atvėsti. Sumaišykite pieną, grietinėlę, cukrų. Suberkite trupintą baltą duoną ir visą laiką maišydami kaitinkite tol, kol trupiniai ištirps.
Pakaitinę beveik iki virimo, supilkite 1/2 stiklinės šalto vandens išmaišytą krakmolą. Toliau kaitinkite intensyviai maišydami, kol masė sutirštės. Kai masė atvės, uždenkite maistine plėvele (ją reikia priglausti prie pat kremo paviršiaus, nepaliekant tarpo)ir dėkite 1 val. į šaldytuvą.
Blynelį sulenkite (neapkeptoji pusė turi būti viduje), sulipinkite kraštelius iki vidurio ir pripildykite kremo-galite tam naudoti kulinarinį švirkštą arba paprasčiausią smeigtuką. Kremą apibarstykite maltais riešutais.