Svogūnas,
400 g špinatų,
250-350 ml vištienos sultinio,
bulvė,
3 skiltelės česnako,
gabalėlis (3 cm) imbiero šaknies,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
citrinų sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite sukapotus česnakus, supjaustytą svogūną, susmulkintą imbierą ir pakepkite 3-4 minutes, kol suminkštės, tada sudėkite špinatus, įpilkite šaukštelį citrinų sulčių.
Vos tik špinatai suminkštės, supilkite sultinį, įdėkite supjaustytą bulvę ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Sriubą supilkite į maisto trintuvą ir sutrinkite. Tuomet vėl supilkite į puodą, pagardinkite druska, pipirais ir kaitinkite, kol užvirs.