200 g juodojo šokolado,
180 ml vandens,
400 g ledo.
GAMINIMAS:
Prireikus dviejų gilių indų: vieno-didelio, kito-mažo, atsparaus ugniai. Mažasis indas turi laisvai tipti į didelį. Į mažą indą sudėkite sulaužytą šokoladą, supilkite vandenį. Indą pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant nedidelės ugnies. Šokoladas neturi pradėti virti, burbuliuoti-tik lengvai lydytis.
Vos tik šokoladas ištirps, išjunkite ugnį ir palikite ant karštos viryklės, kad šokoladinė masė neatvėstų. Į didelį puodą (arba dubenį) įpilkite labai šalto vandens ir įmeskite ledo. Indą su karštu šokoladu įstatykite į puodą su ledu. Šokoladinę masę suplakite plaktuvu, palaipsniui didindami greitį.
Iš pradžių masė bus skysta. Paskui, maždaug po 5-7 minučių, šokoladas staigiai ims tirštėti. Dar po minutės įgis pastos konsistenciją. Vadinasi, šokoladinio kremo putėsiai paruošti. Šiuos putėsius galite patiekti kaip atskirą desertą ar ledų priedą, jais galite papuošti kitus saldumynus.