Šokoladinio kremo putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinio kremo putėsiai


INGREDIENTAI:

200 g juodojo šokolado,
180 ml vandens,
400 g ledo.


GAMINIMAS:

Prireikus dviejų gilių indų: vieno-didelio, kito-mažo, atsparaus ugniai. Mažasis indas turi laisvai tipti į didelį. Į mažą indą sudėkite sulaužytą šokoladą, supilkite vandenį. Indą pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant nedidelės ugnies. Šokoladas neturi pradėti virti, burbuliuoti-tik lengvai lydytis.

Vos tik šokoladas ištirps, išjunkite ugnį ir palikite ant karštos viryklės, kad šokoladinė masė neatvėstų. Į didelį puodą (arba dubenį) įpilkite labai šalto vandens ir įmeskite ledo. Indą su karštu šokoladu įstatykite į puodą su ledu. Šokoladinę masę suplakite plaktuvu, palaipsniui didindami greitį.

Iš pradžių masė bus skysta. Paskui, maždaug po 5-7 minučių, šokoladas staigiai ims tirštėti. Dar po minutės įgis pastos konsistenciją. Vadinasi, šokoladinio kremo putėsiai paruošti. Šiuos putėsius galite patiekti kaip atskirą desertą ar ledų priedą, jais galite papuošti kitus saldumynus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668