(4 asmenims)
700 g žiedinių kopūstų,
30 g šviežio imbiero,
3 šaukštai sviesto,
šaukštas miltų,
šaukštelis cukraus,
100 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
šviežių kalendrų lapelių,
žalioji citrina.
GAMINIMAS:
Nuplautus žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Dėkite į puodą, užpilkite pasūdytu vandeniu ir 10 minučių virkite. Daržoves išgriebkite, nuovirą palikite. Nuluptą imbierą sutarkuokite rupia trintuve. Puode išlydykite sviestą, sudėkite imbierą ir šiek tiek pakepkite. Įmaišykite miltus ir kepkite dar minutę. Supilkite daržovių nuovirą ir užvirkite.
Suberkite cukrų, pagal skonį įberkite druskos, sudėkite daržoves, supilkite žaliosios citrinos sultis ir virkite, kol kopūstai suminkštės. Suberkite smulkintas kalendras, supilkite grietinėlę ir viską išplakite elektriniu plakikliu. Tiekdami į kiekvieną sriubos dubenėlį įpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus.