(4 asmenims)
4 švieži vidutinio dydžio trumpavaisiai agurkai,
0,5 l natūralaus jogurto,
litras kefyro,
gabalėlis imbiero šaknies,
česnako skiltelė,
po ryšulėlį svogūnų laiškų ir
šviežių krapų,
sauja kedrinių pinijų,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Tris agurkus sutarkuokite stambia trintuve, likusį smulkiai supjaustykite. Šviežius žalumynus susmulkinkite. Nuluptą imbiero šaknį smulkiai sutarkuokite, česnako skiltelę sutrinkite. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Tarkuotus agurkus giliame dubenyje gerai ištrinkite su česnako skiltele, žiupsniu druskos. Supilkite kefyrą, sukrėskite natūralų jogurtą ir išmaišykite. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero, įberkite smulkintų agurkų, kepintų riešutų. Puoškite šviežių krapų šakelėmis.