(4 asmenims)
1 kg šviežių menkių filė,
rūgštus apelsinas,
nedidelis gabalėlis imbiero šaknies,
3 kiaušiniai,
šaukštas miltų,
tarkuota citrinos žievelė,
aliejaus,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
balzaminio padažo.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, pagal skonį apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite apelsino sultimis ir pusvalandį marinuokite. Nuluptą imbiero šaknį smulkiai sutarkuokite. Kiaušinius gerai išplakite. Suberkite miltus, citrinos žieveles, sukrėskite imbierą ir dar sykį viską gerai suplakite.
Keptuvėje nepridegančiu dugnu įkaitinkite 5 šaukštus aliejaus. Žuvų gabalėlius merkite į plaktus kiaušinius, ištraukus dėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių maždaug po 6 minutes. Išgriebus iš keptuvės, padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Apšlakstykite balzaminiu padažu, tiekite su šviežių daržovių salotomis.