12-14 pailgų biskvitinių sausainių,
1 šaukštas baltojo vyno,
1 šaukštas apelsinų sulčių apšlakstyti.
S ū r i o masei:
300 g kreminio sūrelio,
100 g riebios grietinės,
200 g sutirštinto saldinto pieno,
15 g želatinos,
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės,
100 ml apelsinų sulčių.
V y š n i o m s:
400 g šaldytų vyšnių,
100 ml baltojo pusiau sauso vyno,
2 šaukštai cukraus,
10 g želatinos.
GAMINIMAS:
Formoje sudėliokite sausainius taip, kad vienas užeitų ant kito.; Apšlakstykite vyno ir apelsinų sulčių mišiniu ir įdėkite į šaldytuvą. Užmerkite želatiną 100 ml vandens ir 100 ml apelsinų sulčių. Sūrelį sumaišykite su grietine ir sutirštintu pienu. Išbrinkytą želatiną ištirpinkite ir supilkite į sūrelio masę.
Išmaišykite ir labai greitai sukrėskite ant sausainių pagrindo. Išlyginkite viršų ir įdėkite į šaldytuvą. Želatiną išbrinkykite vyne. Vyšnias užpilkite cukrumi, įpilkite 50 ml vandens ir virkite 4-5 min. nuo užvirimo. Nukaiskite ir sudėkite ištirpytą želatiną. Viską gerai išmaišykite. Atvėsinkite. Atvėsusias vyšnias pilkite ant sūrio pyrago. Palikite sustingti.