P a g r i n d u i:
80 g sausainių (galite rinktis šokoladinius arba šviesius),
50 g migdolų,
50 g sviesto.
S ū r i o masei:
400 g sūrio "Philadelphia",
200 g šokolado,
2 kiaušiniai,
150 ml grietinėlės,
šaukštas krakmolo,
70 g cukraus.
GAMINIMAS:
Pasiruoškite produktus. Sutrupinkite migdolus sausainių smulkintuvu. Supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Suberkite trupinius į formą. Bulvių grūstuve suspauskite pagrindą. Vietoje grūstuvės galite naudoti matavimo puodelį arba kitokį indelį lygiu dugnu.
Nenaudokite plono stiklo indų! Pyrago pagrindas turi būti lygus. Iš trupinių galite suformuoti kraštelius. Ištirpykite šokoladą su grietinėle. Gerai išmaišykite ir ataušinkite. Sudėkite į dubenį sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Viską išmaišykite, neplakite.
Suberkite krakmolą ir išmaišykite-turi būti lygi glotni masė. Supilkite šokoladą. Viską kruopščiai išmaišykite. Formą pastatykite ant dvigubo folijos gabalo. Įvyniokite formą į foliją. Įstatykite ją į didesnę formą. Supilkite sūrio ir šokolado masę į formą.
Išlyginkite viršų 1-2 kartus stuktelėjusi į kraštą. Į didesnę formą įpilkite vandens. Kepkite pyragą 45 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite pyragą 2-3 valandas orkaitėje, po to palaikykite šaldytuve.