2 česnako skiltelės,
2 svogūnai,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
1 kg stručių kaklų (tinka ir kalakutų kaklai),
250 ml daržovių sultinio,
paruošto pagal nurodymus ant pakuotės,
500 ml raudonojo vyno,
nedidelė skardinė (400 g) savo sultyse konservuotų luptų pomidorų,
200 g nedidelių morkyčių,
100 g šviežių pomidorų,
2 šaukštai susmulkintų šviežių čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvą ir apšlakstykite šaukštu aliejaus. Ant daržovių sudėkite pjaustytą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite likusiu aliejumi. 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie pusvalandį, kol mėsa pradės blizgėti.
Ištraukite keptuvą iš orkaitės, supilkite sultinį, vyną, sukrėskite konservuotus pomidorus su visu skysčiu, keptuvą uždenkite dangčiu ar aliuminio folijos lakštu, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 2 val. Tada sudėkite morkas, supjaustytus šviežius pomidorus, suberkite čiobrelius ir neuždengus kepkite dar 30 min.