T e š l a i:
70-100 g šviežių arba šaldytų žirnelių,
200 g miltų,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės vandens,
2 kiaušinių,
druskos,
kelių šaukštų aliejaus.
Į d a r u i:
1 morkos,
1 paprikos,
100 g brokolių,
100 g cukinijos,
1 svogūno,
4 šaukštų natūralaus jogurto,
100 g sūrio,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Žirnelius sutrinkite elektriniu smulkintuvu į tyrę. Miltus persijokite į dubenį kartu su druska, įmuškite kiaušinius, palengva maišydami supilkite pieną ir vandenį, sukrėskite trintus žirnelius ir išmaišykite arba išplakite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės. Jei tešla per skysta, įberkite miltų, jei per tiršta-įpilkite šlakelį vandens.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinius. Paruoškite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje iki skaidrumo. Nuskustą morką, papriką (pašalinus sėklas), cukiniją supjaustykite kubeliais. Brokolius išskirstykite mažais žiedynais. Daržoves sudėkite į keptuvę su svogūnais ir maišydami viską patroškinkite (daržovės turi suminkštėti, bet likti traškios).
Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su jogurtu. Ant kiekvieno lietinio užtepkite sūrio masės, uždėkite paruošto įdaro ir sulankstykite arba suvyniokite. Blynelius kelias minutes paskrudinkite iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, pikantišku ar grybų padažu. Į tešlą vietoj žirnelių galite dėti sutrintų špinatų. Įdarui galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves, grybus.