50 ml citrinų sulčių,
6 šaukštai cukraus,
tiek saldiklio, kiek atitinka 3 šaukštus cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
3 šaukšteliai želatinos,
3 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai migdolų drožlių,
300 g šaldytų aviečių.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite 3 šaukštais šalto vandens ir brinkinkite 10 min. Įpilkite stiklinę verdančio vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, saldiklį ir maišykite, kol želatina ir cukrus ištirps. Supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas žieveles, išmaišykite ir laikykite šaldytuve 1 val.
Pradėjusį stingti skystį plakite iki standžių putų. Kitame inde standžiai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus. Abi mases sumaišykite ir mažiausiai 1 val. laikykite šaldytuve. Avietes atšildykite, suberkite likusį cukrų ir pertrinkite per sietelį.
Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje. Į indelius išpilstykite aviečių padažą, uždėliokite putėsių kauburėlių ir apibarstykite migdolų drožlėmis.