Citrinų putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Citrinų putėsiai


INGREDIENTAI:

50 ml citrinų sulčių,
6 šaukštai cukraus,
tiek saldiklio, kiek atitinka 3 šaukštus cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
3 šaukšteliai želatinos,
3 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai migdolų drožlių,
300 g šaldytų aviečių.


GAMINIMAS:

Želatiną užpilkite 3 šaukštais šalto vandens ir brinkinkite 10 min. Įpilkite stiklinę verdančio vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, saldiklį ir maišykite, kol želatina ir cukrus ištirps. Supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas žieveles, išmaišykite ir laikykite šaldytuve 1 val.

Pradėjusį stingti skystį plakite iki standžių putų. Kitame inde standžiai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus. Abi mases sumaišykite ir mažiausiai 1 val. laikykite šaldytuve. Avietes atšildykite, suberkite likusį cukrų ir pertrinkite per sietelį.

Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje. Į indelius išpilstykite aviečių padažą, uždėliokite putėsių kauburėlių ir apibarstykite migdolų drožlėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668