S i r u p u i:
350 g cukraus,
1 citrinos sultys.
T e š l a i:
60 g margarino kepiniams,
žiupsnis druskos,
180 g miltų,
2 kiaušiniai,
aliejaus kepti,
kepintų pistacijų spurgytėms apibarstyti.
GAMINIMAS:
Iš 0,5 l vandens, cukraus, citrinų sulčių išvirkite sirupą ir virinkite jį, kol liks tik pusė. Tešlai užvirinti 0,25 l vandens su cukrumi ir druska. Miltus suberkite vienu ypu ir išmaišykite, kad išeitų tvirta, vientisa tešla. Maišykite, kol visas tešlos gabalas atšoks nuo puodo dugno.
Nukelkite nuo ugnies ir pravėsinkite. Vieną po kito įmuškite kiaušinius, minkykite, kol tešla ims blizgėti. Aliejuotais pirštais suformuokite 20 kamuokiukų, viduryje nykščiu įspauskite po duobutę. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite spurgytes iš abiejų pusių.
Ištraukite, sudėkite ant popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Kiekvieną spurgytę kyštelėkite į karštą sirupą, paskui į duobutes įberkite po žiupsnį pistacijų ir patiekite prie arbatos. Spurgytės skanios ir šiltos, ir šaltos.