Šventinis skanėstas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis skanėstas


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
600 g miltu,
20 g šviežių mielių,
250 ml pieno (pašildyto iki kūno temperatūros),
80 g cukraus,
100 g margarino kepiniams,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.

Riešutiniam į d a r u i:
200 g migdolų,
100 g cukraus,
100 g razinų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio cinamono.

P a p i l d o m a i:
margarino skardai ištepti,
1 kiaušinio aptepimui.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, supilkite trečdalį pieno ir gerai išmaišykite. Miltus persijokite į didelį dubenį, centre padarykite duobutę, į kurią supilkite mieles. Šakute nuo duobutės kraštų įmaišykite tiek miltų, kad pasidarytų tiršta tyrelė. Dubenį uždenkite rankšluoščiu ir palikite 10-15 min. pakilti.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkiai supjaustytą margariną, cukrų, druską, supilkite likusį pieną. Tešlą minkykite, kol pasidarys tampri, pradės pūslėtis ir nebelips prie dubens ir rankų. Jei reikia, baigiant paberkite dar miltų. Tešla turi išlikti minkšta ir elastinga.

Išminkytą tešlą suformuokite į rutulį ir įdėkite į švarų dubenį, uždenkite ir palikite kilti, kol ji padvigubės (apie valandą). Paruoškite įdarą: migdolus užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite 10 min., paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Razinas išmirkykite ir nusausinkite.

Kiaušinį išplakite su cukrumi ir cinamonu, migdolus sumalkite ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Lentą plonai pabarsykite miltais, pakilusią tešlą trumpai perminkykite suformuojant stačiakampį. Iškočiokite didelį stačiakampį lakštą (apie 30x70 cm), ant jo tolygiai užtepkite įdarą ir pradėkite vyniotinį nuo ilgosios kraštinės.

Susukite ilgą vyniotinį. Skardą su aukštais kraštais ištepkite margarinu, vyniotinį aštriu peiliu supjaustykite vienodo ilgio ritinėliais, kuriuos sustatykite į paruoštą skardą. Prieš kepant pyragą palikite kilti apie 30 min., orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pakilusį pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 30-40 min., kol gražiai pagels.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668