Antienos plovas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Antienos plovas


INGREDIENTAI:

1 vidutinė antis-daugiau nei 2 kg,
1 kg aukščiausios rūšies basmati ryžių,
2 dideli svogūnai,
1/2 kg morkų, gali būti ir daugiau,
1 nubrauktas šaukštas druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų-pagal skonį,
verdančio vandens,
2 galvos česnakų.


GAMINIMAS:

Į didelį dubenį subertus ryžius šaltu vandeniu plauti tol, kol nupiltas jis bus skaidrus. Švarius ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite. Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais pusžiedžiais, morkas-ilgokais šiaudeliais. Nuo anties nupjaukite visus riebalus, nulupkite odą, sudėkite į įkaitintą keptuvę ir ant stiprios ugnies vis pamaišant kepinkite, kol išsilydys visi taukai, tuomet odos likučius išgraibykite-jie nebus naudojami.

Antį supjaustykite stambiais gabalais. Į verdančius taukus įdėkite tiek antienos, kad padengtų tik dugną, ir gerai apskrudinkite. Negalima sudėti visos iškart, nes tiesiog pradės troškintis. Apkepusius gabalus išimkite į dubenį ir kepinkite kitus. Kai visa antis apkepinama ir išgriebiama, tuose riebaliukuose atskirai pakepinkite morkas ir išimkite.

Galima to ir nedaryti, tiesiog sudėkite visą antį į puodą, ant viršaus-svogūnus, gerai išmaišykite ir kepinkite kelias minutes. Tuomet sulyginkite paviršių, sudėkite morkas, apibarstykite druska, užmalkite pipirų, atsargiai įpilkite verdančio vandens tiek, kad būtų per pirštą virš morkų, uždenkite ir palaukite, kol užvirs.

Kai viskas užverda, ant viršaus atsargiai paskleiskite nusunktus ryžius ir, jei reikia, verdančio vandens pripilkite tiek, kad būtų sulig ryžių paviršiumi. Uždenkite ir laukite, kol užvirs. Į ryžius panardinkite nesmulkintas česnakų galvas prieš tai nuvalius išorinius lukštus ir sumažinkite ugnį. Dangtį padėkite ant storo kilpinio rankšluoščio, jo kraštus suimkite viršuje.

Taip lyg dovanėlė įvyniotas dangtis sugeria garus, todėl ryžiai išlieka itin birūs. Virkite 20-25 minutes, patartina bent 10 minučių dangčio nekilnoti. Vėliau patikrinkite, ar vandens ne per mažai, ar ryžiai jau suminkštėjo: paragaukite jų iš vidurio ir kraštų, jei iš čia kietoki, vadinasi, reikia dar pavirti. Praskiedus ryžius pažiūrėkite, ar dar yra vandens.

Jei ryžiai kietoki, o vandens virš morkų nesimato-įpilkite truputėlį verdančio. Jei ryžiai ir iš vidurio, ir iš kraštų jau minkšti, bet po jais dar daugoka skysčio-palikite virti be dangčio, kad išgaruotų vanduo. Kai plovas išviręs, į stalą neškite visą puodą, kad kiekvienas šeimos narys dideliu šaukštu ilgu kotu, giliai semdamas iš pat dugno, į lėkštę įsidėtų nesumaišyto plovo.

Tačiau galima patiekti gilioje serviravimo lėkštėje: atsargiai sudėti ryžius, ant jų-morkų sluoksnį, viršų papuošti antiena, iš kraštų padėti ištroškintas česnakų galvas. Prie plovo patiekite marinuotų agurkų, pomidoriukų, tinka ir rauginti kopūstai. Užsigerkite namine gira.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668