Ropinių kopūstų ir kumpio apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ropinių kopūstų ir kumpio apkepas


INGREDIENTAI:

1,4 kg ropinių kopūstų-kaliaropių,
1,3 puodelio pieno,
3 šaukštų miltų,
1/4 puodelio smulkinto fermentinio sūrio,
1/2 puodelio plonomis juostelėmis supjaustyto kumpio arba šoninės,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
1/3 puodelio šviežios sutrupintos duonos (nesijotų kvietinių miltų).


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dideliame puode užvirinkite vandenį, dėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ropinius kopūstus, virkite 20-25 min. Tada išgriebkite ir palikite nuvarvėti. Puodelį pieno pakaitinkite nedidelėje keptuvėje. Dubenėlyje suplakite likusį trečdalį puodelio pieno ir miltus.

Masę pilkite į pakaitintą pieną ir nuolat maišant virkite 2-3 min., kol masė ims burbuliuoti ir sutirštės. Nukaiskite keptuvę ir į ją įmaišykite sūrį, sudėkite kumpio juosteles. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

Apkepui skirtą indą ištepkite aliejumi, sudėkite sluoksnį virtų ropinių kopūstų, užpilkite sūrio ir kumpio padažu, viską apibarstykite trupinta duona, pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30-40 min., kol apkepo viršus švelniai paruduos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668