200 g miltų,
6 kiaušinių,
po 1 stiklinę pieno ir vandens,
500 g pievagrybių,
100 g maltų džiūvėsėlių,
3-4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
po 3 šaukštus aliejaus ir
sviesto,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Išplakite 2 kiaušinius su pienu ir vandeniu, nepaliaudami plakti po truputį suberkite miltus ir šiek tiek druskos. Užmaišytą tešlą palikite 20 min. brinkti. Įdaras: kietai išvirkite 2 kiaušinius ir juos sukapokite. Pievagrybius plonai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sumaišykite su smulkintais kiaušiniais, sūriu, svogūnų laiškais, petražolėmis, trupučiu druskos, pipirų.
Iškepkite lietinius. Įkaitintą keptuvę, prieš liejant porciją paruoštos tešlos, ištepkite trupučiu aliejaus. Ant lietinių vidurio paskirstykite po 1-2 šaukštus įdaro, šoninius lietinių kraštus užlenkite, kad iš abiejų pusių pridengtų įdarą, ir suvyniokite ritinėlį. Suvilgykite kiekvieną ritinėlį likusiu kiaušinio plakiniu, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apskrudinkite keptuvėje.