20 g laiškinių česnakų,
100 g džiovintų pomidorų,
800 g grietinėlės sūrio ("panemunės" lydyto),
baltųjų pipirų,
druskos,
400 g gaudos sūrio,
1 aitriosios paprikos,
vyšninių pomidorų,
20 g želatinos,
maistinės plėvelės.
GAMINIMAS:
Želatiną išbrinkinkite ir padalykite į dvi dalis. Česnakų laiškus nuplaukite, susmulkinkite, sumaišykite su 400 g grietinėlės sūrio ir supilkite dalį želatinos. Viską gerai išmaišykite. Antras 400 g grietinėlės sūrio įdaras: iš grietinėlės sūrio, smulkintų džiovintų pomidorų, pjaustytos aitriosios paprikos ir išbrinkintos želatinos.
Formą išklokite maistine plėvele, ant jos dėkite gaudos sūrio gabalėlius, supilkite sumaišytą grietinėlės sūrį su laišiniais svogūnais ir visa tai palaikykite šaldytuve, kol atšals. Išimkite iš šaldytuvo ir ant viršaus supilkite grietinėlės sūrį su pomidorais, apdėkite gaudos sūrio gabalėliais ir dar maždaug 2 val. palaikykite šaldytuve. Išimikite iš šaldytuvo, papuoškite pomidorais, apdėkite laiškiniais česnakais.