100 g sviesto,
4 baltieji svogūnai,
100 ml sauso baltojo vyno,
100 g tarkuoto parmezano sūrio,
500 ml vištienos sultinio,
didelė bulvė,
balzaminio acto,
300 ml 35 proc. riebumo grietinėlės.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus, įpilkite vyno ir kepkite dar minutę. Į vištienos sultinį supilkite grietinėlę, sudėkite stambiai supjaustytą bulvę, svogūnų mišinį ir virkite 15-20 minučių. Tada nukoškite, sultinį išplakite plaktuvu.
Daržoves sudėkite atgal į puodą ir apibarstykite parmezano sūriu. Galite pastatyti sriubą porai minučių į orkaitę, kad sūris lengvai apkeptų. Prieš patiekdami į kiekvieną porciją įpilkite šaukštelį balzaminio acto.
Beje, pasigaminti acto šiai sriubai galite ir patys. Į 0,5 l acto įberkite 50 g cukraus, įdėkite svogūno galvutę ir garinkite ant mažos ugnies maždaug 2 valandas.