Prancūziška svogūnų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prancūziška svogūnų sriuba


INGREDIENTAI:

100 g sviesto,
4 baltieji svogūnai,
100 ml sauso baltojo vyno,
100 g tarkuoto parmezano sūrio,
500 ml vištienos sultinio,
didelė bulvė,
balzaminio acto,
300 ml 35 proc. riebumo grietinėlės.


GAMINIMAS:

Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus, įpilkite vyno ir kepkite dar minutę. Į vištienos sultinį supilkite grietinėlę, sudėkite stambiai supjaustytą bulvę, svogūnų mišinį ir virkite 15-20 minučių. Tada nukoškite, sultinį išplakite plaktuvu.

Daržoves sudėkite atgal į puodą ir apibarstykite parmezano sūriu. Galite pastatyti sriubą porai minučių į orkaitę, kad sūris lengvai apkeptų. Prieš patiekdami į kiekvieną porciją įpilkite šaukštelį balzaminio acto.

Beje, pasigaminti acto šiai sriubai galite ir patys. Į 0,5 l acto įberkite 50 g cukraus, įdėkite svogūno galvutę ir garinkite ant mažos ugnies maždaug 2 valandas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668