3 didelių morkų,
4 kardamono ankščių,
1 lauro lapelio,
1 apelsino,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
4 šaukštų natūralaus jogurto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite į kepimo skardą, užpilkite vandens, kad griežinėliai būtų iki pusės apsemti. Į skardą įdėkite lauro lapelį ir kardamono ankštis. Uždenkite folija. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 min., kol morkos suminkštės. Palikite ataušti.
Iš apelsino išspauskite sultis. Nedideliame puode sumaišykite su cukrumi ir ant lengvos ugnies kaitinkite, kol skysčio sumažės per pusę. Morkas sutrinkite elektriniu trintuvu su trupučiu apelsino sulčių. Įdėkite jogurto, supilkite likusias sultis, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir dar sykį sutrinkite.