4 (po 250 g) plonų ir ilgų jautienos gabalų (tinka ir kiauliena),
4 juostelių rūkyto kumpio ar šoninės,
5 svogūnų,
po 50 g morkų,
salierų,
porų,
800 g bulvių,
800 g savojinio kopūsto (tinka ir pekininis ar baltagūžinis),
2 česnako skiltelių,
2 didelių marinuotų agurkų,
3 šaukštų lydyto sviesto,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
4 šaukštų garstyčių,
2 šaukštų pomidorų padažo,
3 šaukštų miltų,
300 ml raudonojo vyno,
1 l sultinio,
1 lauro lapo,
1 gvazdikėlio,
3 kadagio uogų,
40 g sviesto,
250 ml pieno.
GAMINIMAS:
2 svogūnus stambiai supjaustykite, 1 smulkiai sukapokite, likusius supjaustykite šiaudeliais. Morkas ir salierus supjaustykite kubeliais, porą-žiedeliais. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis. Agurkus supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Šiaudeliais pjaustytus svogūnus apkepkite su šaukštu lydyto sviesto.
Įberkite druskos, pipirų, įdėkite garstyčių, dar pakepinkite. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Lygiu sluoksniu uždėkite keptus svogūnus. Ant viršaus-po juostelę rūkyto kumpio ir marinuoto agurko. Ilgąsias mėsos puses po 1 cm užlenkite į vidų.
Susukite vyniotinius ir apriškite siūlu arba susmeikite smeigtuku. Apkepkite vyniotinius kepimo inde su 2 šaukštais lydyto sviesto iš visų pusių. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus ir apkepkite. Dėkite morkas ir salierus, paskrudinkite, sudėkite porus, česnako skilteles, pomidorų padažą, šiek tiek pakepinkite.