8 kumpelių,
2 šaukštų sviesto,
20 g maltų graikinių riešutų,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelio maltų pipirų.
P a d a ž u i:
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
šaukšto miltų,
1 stiklinės pieno,
50 g sviesto,
druskos,
medaus,
1/2 šaukštelio muskato riešuto miltelių.
GAMINIMAS:
Viščiukų kumpelius įtrinkite druską, pipirais, maltais graikiniais riešutais-pamarinuokite apie 2 val. Mėsą kepkite svieste, uždengtoje keptuvėje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Padažas: česnako skilteles ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Pakepinkite miltus, kai miltai suputos, supilkite pieną ir užvirinkite. Viską pagardinkite druska, pipirais, medumi ir muskato riešuto milteliais. Suberkite svogūnus, česnakus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Kumpelius apliekite padažu ir patiekite su virtomis bulvėmis.