500 g veršienos kepenėlių,
125 ml grietinėlės,
1 svogūno,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
125 ml mėsos sultinio,
šaukšto aliejaus,
200 g konservuotų ananasų,
400 g raugintų kopūstų,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
mairūnų.
GAMINIMAS:
Išpjaustykite kepenų plėveles. Paruoštą mėsą supjaustykite 2 cm storio riekelėmis ir sumaišykite su grietinėle. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais ir 5 min. kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Apibarstykite šaukšteliu miltų, įpilkite sultinio, sudėkite raugintus kopūstus, supjaustytus ananasus ir troškinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Kepenėles nuvarvinkite sietelyje, apibarstykite miltais ir 2 min. kepkite ant stiprios kaitros, nuolat vartant. Mėsą pagardinkite druska, pipirais užvirinkite ir nukaiskite. Troškintas daržoves gardinkite mairūno lapeliais, išmaišykite ir supilkite ant kepenų. Kepenėles sūdykite tik iškeptas, nes užbėrus druskos iš anksto, jos bus sausos ir kietos.