2 stiklinių pupelių,
1/2 stiklinės grikių kruopų,
2 morkų,
50 g mielių,
1/2 stiklinės miežinių kruopų,
stiklinės avižinių dribsnių,
4 svogūnų,
petražolių,
vidutinio dyd\io saliero,
3-4 skiltelių česnako,
3-4 kiaušinių,
1/2 stiklinės aliejaus,
mairūno,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Grikių ir miežių kruopas biriai išvirkite (atskirai). Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu, pamirkykite 2 val., po to perkoškite ir išvirkite. Svogūnus sukapokite, česnaką pertrinkite, likusias daržoves stambiai sutarkuokite ir kartu ištroškinkite aliejuje. Baigiant troškinti suberkite sutrupintas labai šviežias mieles ir šildykite, kol ištirps.
Ataušinkite. Pupeles ir kruopas sumalkite mėsmale, sudėkite daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles, paskaninkite prieskoniais. Vėliau masę išminkykite, sudėkite į išteptas riebalais ir pabarstytas miltais ar džiūvėsėliais formeles ir kepkite 1 val. Paštetą patiekite šaltą su duona kaip užkandį, arba šiltą, kaip karštą patiekalą.