400 g jautienos faršo,
1/2 galvos garbanoto kopūsto,
1 kiaušinio,
1 bandelės,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
100 ml pieno,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bandelę išmirkykite piene, nuspauskite ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, dėkite mėsą, smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Nuo kopūsto galvos nuimkite lapus, dėkite į verdantį vandenį, keletą minučių pavirkite ir išimkite.
Paruoštą faršą padalykite į 24 dalis, iš jų suformuokite kukuliukus ir apsukite kopūstų lapais. Dėkite į sietelį, pakabinkite ant puodo su verdančiu vandeniu, ir troškinkite apie 40 min. Kai kukuliai bus išsitroškinę, sudėkite į lėkštę ir patiekite su saldžiarūgščiu padažu. Lengvai paruošiamas.