1 salierų stiebų,
3 morkų (po 100 g),
4 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
8 šaukštų aliejaus.
P a d a ž u i:
1/2 puodelio laiškinių česnakų ir
petražolių,
150 g panemunės sūrio,
150 g jogurto,
1 pomidoro.
GAMINIMAS:
Visas daržoves nuplaukite ir nuvarvinkite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Laiškinius česnakus, petražoles ir salierų stiebus smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite stambia tarka. Padažas: iš pomidorų, smulkintų laiškinių česnakų, petražolių, jogurto, sūrio. Pagardinkite pipirais, pasūdykite ir išmaišykite.
Morkas ir salierus trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje ant sviesto, kol suminkštės, ir atvėsinkite. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su miltais ir pienu. Į plakinį sudėkite morkas ir salierus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir išmaišykite. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros po 2-3 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynus patiekite kartu su gardžiu padažu.