T e š l a i:
500 g miltų,
1 stiklinės vandens,
15-20 g mielių,
druskos.
Į d a r u i:
500 g tirštos uogienės (morkų džemo),
medaus.
GAMINIMAS:
Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpinkite mieles, įberkite druskos, suberkite pusę miltų, kruopščiai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, supilkite likusį vandenį ir išminkykite tešlą. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti. Kai pakils, perminkykite ir vėl palikite kilti.
Iš tešlos padarykite volelį, supjaustykite gabaliukais po 40-50 g, iš kiekvieno iškočiokite paplotėlį, į vidurį dėkite 1-2 šaukštus įdaro ir padarykite trikampius pyragėlius. Juos dėkite į riebalais pateptą skardą ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 15 min. Skanu ir šalti, ir su medumi.