Po 3/4 stiklines kvietinių ir
ruginių miltų,
100 g virto kumpio,
1 stiklinės pieno,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
smulkintų svogūnų laiškų,
žiupsnelio druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
200 ml jogurto,
50 g varškės,
svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų.
P a p u o š i m u i:
2 virtų kiaušinių,
50 g virto kumpio.
GAMINIMAS:
Sumalkite kumpį, svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje, ataušinkite. Kiaušinius išplakite iki purumo, pagardinkite pipirais, druska. Miltus persijokite ir sumaišykite su pienu, sudėkite kiaušinius ir atvėsintą kumpį, svogūnus, viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite kepimo formą ir pilkite tešlą. Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.Jogurtą sumaišykite su varške, pjaustytais svogūnų laiškais, pipirais, druska. Gautu padažu apipilkite vaflius ir papuoškite virtais kiaušiniais, kumpiu. Lengvai paruošiamas. Sotūs pusryčiai.