3 pakelių (maždaug 180 g) keturkampių sausainių,
500 g grietinės,
300 ml stiprios kavos,
100 g cukraus.
G l a i s t u i:
1 1/2 šaukšto sviesto,
1 1/2 šaukšto kakavos,
2 šaukštų grietinės,
2 1/2 šaukšto cukraus.
GAMINIMAS:
Paruoškite stiprią kavą, į ją įberkite apie 30 g cukraus. Sausainius pamirkykite kavoje ir suformuokite 4x4 pagrindą. Likusią dalį cukraus sumaišykite su grietine ir išplakite. Sausainių paviršių sutepkite grietine. Uždėkite kitą sluoksnį pamirkytų sausainių ir sutepkite likusia grietine.
Uždėkite paskutinį išmirkytų sausainių sluoksnį. Kol gaminsite glaistą, tortą laikykite šaldytuve. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su likusiais glaisto produktais. Gautu mišiniu aptepkite tortą ir iki kitos dienos laikykite šaldytuve.