300 g makaronų creste di galio,
400 g pievagrybių,
200 g kiaulienos kumpio,
1 skiltelės česnako,
2 šaukštų tarkuoto parmezano,
2 nedidelių marinuotų agurkėlių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
1 stiklinės pieno,
2 šaukštų tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Kiaulienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skiltelę sutrinkite, agurkus supjaustykite šiaudeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kumpį ir vartant kepkite 10 min.
Išsiskyrusius riebalus nupilkite, tada sudėkite pievagrybius, česnaką, agurkus ir dar kepkite 10 min. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Nuvarvinkite. Padažas: keptuvėje išleiskite sviestą, suberkite miltus ir kaitinkite, kol pagels.
Supilkite pieną. Kai ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir nukaiskite. Makaronus, keptą mėsą su pievagrybiais ir padažą išmaišykite dubenyje. Pagardinkite druska ir pipirais.