500 g lašišos filė,
400 g lakštinių makaronų.
P a d a ž u i:
200 g špinatų,
2 šaukštų sviesto,
200 ml grietinėlės,
1 šaukšto pipirnių,
2 šaukštų citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Nuo lašišos filė nupjaukite odą, tada žuvį supjaustykite pailgais gabalėliais ir vartydami kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus (maždaug 3 min.). Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluoščiu. Pasūdytame vandenyje išvirkite lazanijos lakštus, nukoškite. Padažas: špinatus nuplaukite ir pakepkite keptuvėje ištirpintame svieste.
Supilkite grietinėlę, įdėkite pipirnių ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukaiskite ir į padažą įmaišykite citrinų sultis. Į lėkštes dėkite keptų žuvies gabalėlių, ant jų uždėkite po lazanijos lakštą, apipilkite špinatų padažu, tada vėl uždėkite žuvies, lazanijos lakštą ir užpilkite padažu.