400 g kriauklės formos makaronų conchiglioni,
300 g brokolių,
100 g konservuotų kukurūzų,
500 g konservuotų tunų savo sultyse,
1 šaukštelio smulkintų petražolių.
P a d a ž u i:
1 šaukštelio citrinų sulčių,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio garstyčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nuvarvinkite kiaurasamtyje. Brokolius 3 min. virkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Nuo tunų nupilkite sultis, šakute išskirstykite nedideliais gabalėliais.
Konservuotus kukurūzus nuvarvinkite sietelyje. Salotinėje išdėliokite makaronus, brokolius, tuno gabalėlius, suberkite konservuotus kukurūzus. Salotas užpilkite iš citrinų sulčių, aliejaus, garstyčių, druskos ir pipirų išsuktu padažu, viršų pabarstykite smulkintomis petražolėmis.