400-500 g kalakutų kepenėlių,
pipirų,
druskos,
džiovintų rozmarinų,
kitų mėgstamų prieskonių,
apie 16-20 griežinėlių šaltai rūkyto kumpio ar šoninės,
8 riekelių paskrudinto batono.
P a d a ž u i:
saujos džiovintų slyvų,
200 g grietinėlės,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Kepenėles supjaustykite ir apkepkite keptuvėje, paskaninkite prieskoniais. Kiekvieną kepenėlės gabaliuką apvyniokite kumpiu, susmeikite ant medinių pagaliukų ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Tiekite uždėję ant skrudinto batono ir apipylę padažu. Padažui slyvas gerai išmirkykite, užpilkite grietinėlės ir kaitinkite tol, kol grietinėlė sutirštės. Paskaninkite prieskoniais.