400 g vištienos filė,
300-350 g kalakuto kepenėlių,
1/2 stiklinės žaliųjų alyvuogių,
2 kiaušinių,
100 ml grietinėlės,
2-3 šaukštų džiūvėsėlių,
1 morkos,
1 svogūno,
pipirų,
kario,
druskos.
A p v a l k a l u i:
200 ml grietinėlės,
1 šaukšto želatinos,
150 g šaldytų ar šviežių špinatų,
prieskonių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Vištienos filė sumalkite kartu su kepenėlėmis. Morką ir svogūną susmulkinkite, apkepkite ir taip pat sumalkite. Masę permalkite du tris kartus. Tada įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius, supilkite grietinėlę, prieskonius ir išmaišykite.
Kepimo formą išklokite folija, supilkite trečdalį masės, ant viršaus sudėkite pusę alyvuogių, po to vėl dėkite masę ir vėl alyvuoges. Viršuje turi likti masės sluoksnis. Kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Kai paštetas atvės, išimkite iš formos ir gerai atšaldykite.
Apvalkalui želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Špinatus su prieskoniais patroškinkite vandenyje (vandens pilkite tiek, kad vos apsemtų) ir sutrinkite elektriniu plakikliu į tyrelę. Ją sumaišykite su želatina ir grietinėle. Paimkite tą pačią formą, kurioje kepė paštetas, įpilkite 1-2 cm sluoksnį špinatų masės.
Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Tada ant sustingusio sluoksnio uždėkite paštetą ir supilkite likusią špinatų masę, kuri užpildys šonus ir viršų. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Prieš tiekdami, panardinkite formą į karštą vandenį ir paštetą išverskite į lėkštę.