100 g saliamio,
2 šaukštai aliejaus,
5 virtos bulvės,
svogūnų miltelių,
česnako skiltelė,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
6 kiaušiniai,
100 ml pieno,
šaukštelis druskos.
GAMINIMAS:
Saliamį supjaustykite mažais kubeliais ir trumpai paskrudinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite plonomis riekelėmis pjaustytas bulves, smulkintus česnakus, prieskonius ir maišant kaitinkite kelias minutes. Kiaušinius išplakite su pienu ir druska.
Plakinį supilkite ant daržovių ir kepkite ant mažos ugnies, kol kiaušinienės apačia gražiai apskrus. Prilaikant didele lėkšte arba dangčiu šį paplotį apverskite, įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir leiskite apskrusti kitai pusei.
Atsargiai išverskite kiaušinienę į didelę lėkštę, uždenkite kepimo popieriumi ir palikite, kol atauš. Uždengtą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą mažais kvadratėliais, į kiekvieną įsmeikite medinį iešmelį.