Takai-paplotėliai su mėsos įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Takai-paplotėliai su mėsos įdaru


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
100 g miltų (geriausia-kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys),
100 ml vandens,
žiupsnelis druskos,
aliejaus kepimo skardai patepti.

Į d a r u i:
400 g maltos mėsos,
šaukštas aliejaus,
pakelis meksikietiškų prieskonių mišinio,
200 g pomidorų padažo,
stiklinė smulkiai supjaustytų salotų lapelių,
stiklinė kubeliais supjaustytų pomidorų,
pusė stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio.


GAMINIMAS:

Iš miltų ir pasūdyto vandens sumynkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį [erlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.

Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668