T e š l a i:
100 g miltų (geriausia-kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys),
100 ml vandens,
žiupsnelis druskos,
aliejaus kepimo skardai patepti.
Į d a r u i:
400 g maltos mėsos,
šaukštas aliejaus,
pakelis meksikietiškų prieskonių mišinio,
200 g pomidorų padažo,
stiklinė smulkiai supjaustytų salotų lapelių,
stiklinė kubeliais supjaustytų pomidorų,
pusė stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Iš miltų ir pasūdyto vandens sumynkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį [erlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.
Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.