250 g lazanijų lakštų,
250 g mocarelos,
450 ml pieno,
50 g sviesto,
400 g šaldytų špinatų,
1 svogūno.
GAMINIMAS:
Lakštus, apie 10 min. apvirtus pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu. Česnakus susmulkinkite, apkepkite su pusžiedžiais pjaustytais svogūnais ir atitirpintais špinatais, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Puode su sviestu pakepinkite miltus, įpilkite pieno ir pamaišykite, kad nesigumuliuotų.
Į kepimo indą įklokite lakštą, užpilkite padažo, uždėkite kepintų špinatų ir kitų lakštų-taip sluoksniuokite iki viršaus. Paskutinį lakštą užpilkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-35 min., kol gražiai apskrus.