Virtiniai su žirnių ir grybų įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtiniai su žirnių ir grybų įdaru


INGREDIENTAI:

Į d a r u i:
2 stiklinės žirnių,
2 saujos džiovintų grybų,
2 svogūnai,
truputis druskos,
pipirų.

T e š l a i:
3 stiklinės miltų,
3 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė verdančio (!) vandens.


GAMINIMAS:

Žirnius mirkykite šaltame vandenyje per naktį, išvirkite, sutrinkite ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Tada dalį žirnių košės atskirkite ir palikite padažui. Išvirkite džiovintus grybus ir susmulkinkite. Į likusią košę įdėkite aliejuje pakepintų susmulkintų svogūnų su džiovintais grybais, paskaninkite druska ir pipirais.

Gerai išmaišykite. Košė turi būti tiršta. Tešlai: į miltus supilkite aliejų, pamaišykite ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Tada išmaišykite šaukštu, o kai atvės, minkykite, kol susidarys elastinga tešla. Iškočiokite kuo ploniau ir formuokite virtinukus dėdami į juos žirnių įdaro. Virkite 3-4 min.

Išėmę iš vandens virtinukus sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašlakstykite tirpintu sviestu, kad nesuliptų. Padažui likusią žirnių tyrę praskieskite grybų nuoviru, įdėkite grietinės ir užpilkite ant virtinukų. Indą uždenkite, įstatykite į 100 laipsnių temperatūros orkaitę ir palaikykite apie 30 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668