Į d a r u i:
2 stiklinės žirnių,
2 saujos džiovintų grybų,
2 svogūnai,
truputis druskos,
pipirų.
T e š l a i:
3 stiklinės miltų,
3 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė verdančio (!) vandens.
GAMINIMAS:
Žirnius mirkykite šaltame vandenyje per naktį, išvirkite, sutrinkite ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Tada dalį žirnių košės atskirkite ir palikite padažui. Išvirkite džiovintus grybus ir susmulkinkite. Į likusią košę įdėkite aliejuje pakepintų susmulkintų svogūnų su džiovintais grybais, paskaninkite druska ir pipirais.
Gerai išmaišykite. Košė turi būti tiršta. Tešlai: į miltus supilkite aliejų, pamaišykite ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Tada išmaišykite šaukštu, o kai atvės, minkykite, kol susidarys elastinga tešla. Iškočiokite kuo ploniau ir formuokite virtinukus dėdami į juos žirnių įdaro. Virkite 3-4 min.
Išėmę iš vandens virtinukus sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašlakstykite tirpintu sviestu, kad nesuliptų. Padažui likusią žirnių tyrę praskieskite grybų nuoviru, įdėkite grietinės ir užpilkite ant virtinukų. Indą uždenkite, įstatykite į 100 laipsnių temperatūros orkaitę ir palaikykite apie 30 minučių.