250 g maskarponės sūrio,
4 kiaušinių (atidalyti trynius nuo baltymų),
30 pailgų biskvitinių sausainių (tinka "Damų piršteliai),
125 ml šaltos stiprios kavos,
75 g miltinio cikraus,
75 g juodojo šokolado,
2 šaukštų kakavos miltelių,
60 ml romo,
brendžio arba kavos likerio.
GAMINIMAS:
Išplakite sūrį, kad būtų visai minkštas. Kitame indelyje gerai ištrinkite trynius su cukrumi-mišinys turi pabalti. Po šaukštą įmaišykite trynių masę į sūrį. Iki standžių putų išplakite baltymus ir po šaukštą įmaišykite į sūrio ir trynių mišinį. Sumaišykite kavą ir romą, gautu mišiniu sudrėkinkite pusę sausainių.
Jais padenkite formos dugną. Viršuje tolygiai paskleiskite pusę paruoštos sūrio masės. Kavos ir romo mišiniu sudrėkinkite likusius sausainius ir jais padenkite sūrio masę. Ant sausainių tolygiai paskleiskite likusią sūrio masę. Šaldykite gaminį maždaug 3 val. arba dar ilgiau. Prieš patiekiant pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakavos milteliais.