250 ml pieno,
60 g šviežių mielių,
150 g cukraus,
200 g sviesto,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
0,33 šaukštelio šafrano miltelių,
700 g miltų,
100 g aguonų,
100 g įvairiaspalvių cukatų,
5 kiaušinių trynių,
miltinio cukraus,
šokoladinės glazūros papuošti.
GAMINIMAS:
Šiltame piene išmaišykite mieles, 1 šaukštelį cukraus, įplakite 200 g miltų, mišinį uždenkite drobiniu rankšluoščiu ir palikite šiltai 30 min., kad pakiltų. Šafranus užplikykite 1 šaukštu karšto vandens. Trynius gerai ištrinkite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišykite su šafranais ir supilkite į kildinamą mišinį.
Ten pat supilkite ištirpintą ataušintą sviestą, suberkite likusius sijotus miltus ir užminkykite tešlą. Ją kildinkite šiltoje vietoje 1,5 val. Aguonas užplikykite karštu vandeniu, 10 min. pabrinkinkite, nukoškite ir nusausinkite. Į tešlą įminkykite aguonas, smulkintas cukatas ir vėl palikite 1 val. kilti.
Tešlą sukrėskite į formeles, dar kartą pakildinkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 40-50 min. Kai iškeps, ataušinkite ir papuoškite miltinio cukraus ir šokolado glazūromis.