2 citrinų (stora žievele),
1 stiklinės cukraus,
2 l vandens (gali būti daugiau, negu skonis),
2 šaukštelių erškėtuogių sirupo (galima pakeisti šaukštu raudonojo vyno).
GAMINIMAS:
Smulkiai nutarkuokite citrinų žievelių geltonį. Žieveles užpilkite stikline vandens ir 5 min. pavirinkite ant nedidelės ugnies. Išspauskite citrinų sultis į atskirą indelį. Užpilkite cukrų 2 stiklinėmis vandens ir pakaitinkite, kol ištirps. Į gautą sirupą supilkite pavirintas citrinų žieveles su visu skysčiu.
Po 10 min. supilkite sirupą (arba vyną), ataušinkite iki kambario temperatūros ir perkoškite per sietelį. Supilkite citrinų sultis, likusį vandenį, tada gėrimą išpilstykite į butelius ir pastatykite į šaldytuvą, kad atšaltų. Jei buvo piltas vynas, gėrimas parausvėja.