Tešla:
stiklinė pieno,
stiklinė vandens,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai
Įdaras:
300 g rūkytos žuvies,
svogūnas,
1/2 stiklinės grietinės,
pipirų,
druskos,
gabalėlis lašinių,
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, suberti miltus, truputį druskos, įpilti pieno, vandens ir išplakti. Įkaitintą keptuvę patepti lašiniais ir iškepti lietinius (iš vienos pusės). Keletą tešlos šaukštelių palikti. Žuvį nulupti, išimti kaulus ir šakute sutrinti. Įdėti riebaluose pakepintus smulkintus svogūnus, grietinę ir gerai išmaišyti. Apkeptą lietinių pusę aptepti žuvies mase, suvynioti. Kiekvieną lietinį apvolioti likusioje tešloje ir džiūvėsėliuose, apkepti iš abiejų pusių. Patiekti su pomidorų padažu.