7 cm ilgio imbiero šaknies,
1 apelsino (arba 2 žaliųjų citrinų),
500 g cukraus,
1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
5 citrinų,
po 2 l negazuoto ir
gazuoto mineralinio vandens.
GAMINIMAS:
Ant didelės ugnies užvirinkite 1 l negazuoto vandens, subėrę pipirus ir tarkuotus imbierus. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, maišydami dar 5 min. pavirinkite ir nukaiskite. Mišinį perkoškite, supilkite dar 1 l vandens ir dar kartą užvirinkite. Nukaiskite, dar kartą perkoškite, suberkite cukrų, išmaišykite ir ataušinkite.
Išspauskite sultis iš pasirinktų citrusinių vaisių ir supilkite į ataušintą imbierinį mišinį. Jį perpus praskieskite gazuotu mineraliniu vandeniu, papuoškite kokteilių šiaudeliu ir patiekite. Imbierinį elį galima papildyti taurele viskio-gausite vakarėlio kokteilį.