1 menkės filė (su oda),
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
2 geltonų saldžiųjų paprikų,
1 raudonojo svogūno,
2 krapų šakelių,
žiupsnelio maltų kmynų,
70 ml vyno acto, skaninto raudonėliais (jei tokio nėra, panaudokite šiek tiek džiovintų raudonėlių),
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio džiovintų aitriųjų paprikų,
po žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų ir Kajeno pipirų,
0,25 šaukštelio valgomosios druskos.
GAMINIMAS:
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Paprikas iškepkite orkaitėje, suvyniokite į maistinę plėvelę, po 20 min. nulupkite jų odelę, o minkštimą supjaustykite ilgomis juostelėmis. Įkaitintame aliejuje (1 šaukšte) iki gelsvumo pakepinkite svogūnus, pabarstykite cukrumi, druska, Kajeno ir juodaisiais pipirais, sudėkite paprikos juosteles ir viską sumaišykite.
Supilkite actą ir kaitinkite, kol skystis išgaruos, tada įberkite kmynų miltelių, sudėkite smulkintus krapus. Menkę nuplaukite, nusausinkite, odelėje padarykite įpjovas. Žuvies gabalus ištrinkite mišiniu, paruoštu iš aštriųjų paprikų miltelių, druskos ir aliejaus. Įkaitinę aliejų, dėkite menkės gabalus oda žemyn, kepkite 5 min., apverskite ir pabaikite kepti. Žuvis patiekite su saldžiųjų paprikų padažu.